top of page

NIEUWS

EXPOSITIE MARIJ SLANGEN

Haar liefde voor schilderen en beeldhouwen komt voort uit haar vroegere werkzame leven, waarbij de drukproeven van mooie en kunstzinnige werken haar speciale aandacht hadden. Haar interesse was gewekt, mede door de verankerde interesse in cultuur. De creativiteit van haar ouders stuwden haar in de richting van de teken- en schilderkunst. Marij nam les bij Marjan van Dijl in Beek en al spoedig hingen de muren vol met collage en schilderkunst. Ook ontwikkelde Marij haar talent naar de grafische kant. Momenteel maakt Marij, naast tekeningen, collages en schilderijen, ook beelden van steen.

Bezoek nu haar expositie en bemachtig een van haar werken tijdens de wisseltentoonstelling in het Elsmuseum. 

16 juni en 14 juli

20240311_133421.jpg
UT ATTELJEE ON TOUR

De nieuwe wisselexpositie is van Ut Atteljee. Verspreid door Limburg zijn er diverse ateliers en dagcentra waar cliënten de mooiste creaties maken. En tijdens deze wisseltenstoonstelling kunt u ze in het Elsmuseum komen bekijken.

Schilderijen, objecten van keramiek, pulp-art en beschilderd porselein behoren tot de gevarieerde collectie Daelzichtkunst.

 

De kunstwerken worden met passie en plezier gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. De kunstenaars maken eigen creaties en werken ook voor opdrachtgevers. Talent benutten, doen waar je goed in bent, plezier beleven in het werk en waardering krijgen; het geeft kunstenaars voldoening.

 

De begeleiding ondersteunt bij de zoektocht naar talent en vaardigheden. De mogelijkheden en kwaliteiten van iedere kunstenaar zijn uitgangspunt voor zijn of haar ontwikkeling. Het tempo en de gebruikte technieken worden daarop aangepast.

Daelzicht_Dagbesteding_20230929_0021-Edit.jpg
GLAS IN LOOD IN DE DERDE DIMENSIE

De nieuwe wisselexpositie is van Jean Colen, leerkracht en werkzaam op een basisschool in Heerlen.

Als kind was hij al een knutselmanneke, altijd in de weer met papier, verf, modder en touw.
Zijn favoriete vakken tijdens de middelbare school en zijn later opleiding waren dan ook tekenen en handvaardigheid.
Na zijn studie voor onderwijzer, volgde hij een opleiding tot handenarbeid leraar.

In de begin jaren maakte hij aquarellen, daarna stapte hij over naar keramiek. In die tijd kwam er een nieuwe uitdaging voorbij; beeldhouwen (albast, marmer en hardsteen).

Het vormelement van de derde dimensie was datgene, waar hij al jaren naar zocht. Na een ongelukkige val, waar hij een nekhernia aan overhield, moest hij noodgedwongen stoppen met beeldhouwen. Om toch creatief bezig te blijven, is hij een cursus ‘glas in lood’ gaan volgen. Het oude ambacht en de kleuren van het glas spraken hem erg aan. Ook bij het glas in lood werkt hij in de derde dimensie. Hierbij voegt hij andere materialen aan toe, een object /beeld te maken.

Colen’s werk kenmerkt zich door fel kleurgebruik en niet traditionele vormen. 

foto1.jpg
BOER BEEK BECKERS

Stichting Elsmuseum Beek zal in de periode van 28 augustus tot 29 oktober een expositie houden met als titel: ‘Boer, Beek, Beckers’.

 

Deze wisselexpositie zal gaan over onze bekende Beekenaar, dr. Hendrik Joseph Beckers, die in onze gemeente veel werk en onderzoek heeft verricht inzake geologie, maar voornamelijk archeologie. Vooral de periode van de eerste boeren en de Bandkeramiek zal nadrukkelijk naar voren komen. 

Passend bij deze expositie zijn een reeks lezingen en wandelingen gepland, raadpleeg hiervoor de activiteitenkalender.

Boer beckers.png
ELSMUSEUM ELS

Om het jaar goed in de luiden bieden wij een collectorsitem aan. Een Elsmuseum flesje Els (ca. 250 ml) voor slechts € 7,50.

Maak hiermee de lekkere echte Limburgse koffie volgens onderstaand recept:

 

 

1 theelepel witte bastaardsuiker

1 deel Els La Vera

2 delen hete koffie

 

Opvullen met licht geklopte room

 

Garneren met cacao of koffiepoeder

Aanstaande zondag 22 januari zijn we geopend en kunt u een flesje bemachtigen.

 


 

326120068_879047556578312_1668982927994836767_n.jpg
ELSMUSEUM 2023

2022 stond in het teken van vernieuwing! Met de samenwerking met Els - Events en de nieuwe bestuursleden en vrijwilligers beginnen wij 2023 vol goede moed!

Dit jaar zullen we maandelijks een openstelling organiseren voor u om het Elsmuseum te bezoeken!

Maak kennis met de Beekse geschiedenis, bezoek onze wisselende expositie en leer meer over Els, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Zien we u in 2023?

Met vriendelijke groet,

Het Elsmuseum

elsmuseum vierkant.png
NIEUWE EXPLOITANT | ELS EVENTS

Robert en Bob Gerbracht hebben per 1 september de horeca-exploitatie van het Elsmuseum overgenomen onder de naam

Els-Events. 
Robert en Bob waren al enige tijd geinteresseerd in de exploitatie van het Elsmuseum, maar door corona stokte de gesprekken. Na de laatste lockdown zijn we weer in gesprek geraakt en is de knoop doorgehakt.

Net als voorheen blijft het Elsmuseum een evenementen locatie. De benedenruimte is open voor bedrijfsborrels en feestjes op afspraak. Op de bovenverdieping kunnen vergaderingen gehouden worden, waarbij een touchscreen ter beschikking staat.

b204f006-7e30-4517-8836-604c2300f50c.jfif
KONINKLIJK BEZOEK

Koningsdag 2022 gaat bij het Elsmuseum de boeken in als een groot succes! De gemeente Beek kreeg de kans zich te promoten in Maastricht tijdens Koningsdag en deed dat met het Elsmuseum. In een pop-up bar schonk onze voorzitter Hans Paumen een borreltje voor de koning en koningin. “Eindelijk even zitten zei Koning Willem-Alexander”, waarna hij een toost uitbracht met onze voorzitter. 
“Het was een heel bijzondere ervaring. Iemand die bij mij in de buurt stond wilde het glaasje hebben waar Maxima uit heeft gedronken!” vertelde Hans. 

81885776-c60f-11ec-a3cb-02d2fb1aa1d7.jpg
bottom of page